Vesna Zornik: TangoApasionada IN Metod Banko & Teo Collori: Pesem o morju

14. 11. Stolp Škrlovec, Kranj

15. 11. Lutkovno gledališče Ljubljana

Peta etapa Dvocikla združuje samo smetano domačega etna in jazza: na njem se namreč srečajo naša najbolj izrazna pevka Vesna Zornik ter duet kitarista Tea Collorija in Metoda Banka, ki velja za enega najboljših mladih domačih pevcev. Sredi novembra se pripeljejo v kranjski Stolp Škrlovec in na Oder pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana.

petek, 14. november, ob 21h: Stolp Škrlovec, Kranj
vstopnice: 5 €, rezervacije na info@layer.si
sobota, 15. november, ob 20h: Oder pod zvezdami, LGL, Ljubljana
vstopnice: 10 €, spletni nakup lahko opravite na tej povezavi

Glas Vesne Zornik​, ki ga najpogosteje povezujemo z zasedbo Katalena, ​nas prepričljivo, ljubeče in s pretanjenim občutkom za čustvovanje uglasbenih zgodb vabi k sebi in nas v glasbenem projektu TangoApasionada zapeljuje s tangom. Pri glasbenem projektu TangoApasionada sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki: klaviaturist Ernest Miklič, kontrabasist Nikola Matošič, bobnar Rok Koritnik in spremljevalni vokal Metod Banko. Prav z Metodom pa se odpravlja tudi na glasbeno rezidenco v Layerjevo hišo!

Metod Banko in Teo Collori sta v lanskem letu ustvarila „Pesem o morju“ (Založba Celinka 2013), ki uglasbuje poezijo različnih avtorjev: Rainer Maria Rilke, Janez Ramoveš, Marko Matičetov, Jure Bagon in Miroslav Holub.​ Jazzovska glasbenika sicer skupaj in posebej sodelujeta v številnih domačih zasedbah.