Theremidi Orchestra IN Irena Tomažin

25. 10. Layerjeva hiša, Kranj

30.10 Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

V Kranj in v Ljubljano prihaja 9-članski orkester Ljubljanskega laboratorija za znanost in umetnost – Ljudmile ter plesalka, pevka, performerka in glas-nica Irena Tomažin, ena bolj zanimivih vokalnih umetnic pri nas. Theremidi Orchestra ustvarjajo na inštrumentih, ki so jih razvili sami, ko so se očarani nad antenami, prevodnim črnilom, dežniki, žičnatimi račkami, zračnimi cevmi, cveticami in starim železom posvetili hrupni elektronski glasbi. Samostojni in skupni nastop bo v Kranju začinjen še z enim zvočno-pesniško-vizualnim performansom, ki nastaja v sodelovanju z Zavodom Gulag: V zvokih mesta je drama. V Ljubljani pa se peti Dvocikel odpravlja v čisto sveže prepleskan in na novo odprt prostor – Pritličje na Mestem trgu 2.

KRANJ
V soboto, 25. oktobra, bomo tako v velikem slogu upravičili ime Stolpa Škrlovec kot Stolpa intermedijske umetnosti, s programom brezplačnih delavnic pa k sodelovanju vabimo tudi obiskovalce. 

NASTOP: 25. oktober, ob 21.00 v Dvorani Stolpa Škrlovec

21.00 Samostojni nastop Irene Tomažin
21.30 Theremidi Orchestra: V zvokih mesta je drama, zvočno-pesniško-vizualnim performans
22.30 DVOCIKEL: skupinski nastop Theremidi Orchestra in Irene Tomažin

DELAVNICE: -klik-

Vstop je brezplačen!

Več: www.layer.si in www.facebook.com

LJUBLJANA
V četrtek, 30. oktobra, se bodo ob 21h Irena Tomažin in Theremidi Orchestra pripeljali na Mestni trg 2 v Pritličje, v novonastali kulturni center, ki ga bodo za Dvocikel odprli celo predpremierno! Samostojnima in skupinskemu nastopu bo sledil DJ after.

Theremidi Orchestra: Ida Hiršenfelder, Dare Pejić, Robertina Šebjanič, Tina Dolinšek, Saša Spačal, Dušan Zidar, Luka Frelih, Tilen Sepič in Simon Bergoč.
Irena Tomažin na vokalu.
Pesniki (Kranjski del): Mitja Drab, Jana Putrle Srdić, Tone Škrjanec