ŠKM banda IN Aldo Ivančič

28. 11. Gledališče Glej, Ljubljana

29. 11. Stolp Škrlovec, Kranj

V zadnji, šesti etapi Dvocikla bodo meje producentskega dela na Aldu Ivančiču preizkušali Prekmurci ŠKM banda, ki v jesen vstopajo z novim, četrtim albumom »Panontikon«. Obetajoče sodelovanje post-jazzerjev in Alda prihaja v času še ene nove plošče »And Man Created God«, ki jo je povila zasedba Borghesia, kjer Aldo Ivančič skrbi za zvočno brezhibnost in je skupaj z Dariom Seravalom njen idejni vodja.

ŠKM banda, ki letos praznuje prvo desetletko delovanja je pri God Bless This Mess izdala že štiri studijske albume: Panontikon (GBTM / Kapa Records, 2014), Rdeči (2011), Šamar Janka (2008) in Patentat (2005) in eno DVD izdajo nastopa v živo na Valu 202 – Izštekani (God Bless This Mess / VAL 202 2010). Njihova instrumentalna godba se je v zadnjem desetletju sprehajala v jazzu, post-rocku, etnu, nojzu in folku, a vedno znova je ponudila presežek enoznačne žanrske opredelitve. Na zadnji plošči je zasedba svoj klasični instrumentalij dveh kitar, basa in bobna obogatila še z raznovrstnimi akustičnimi instrumenti kot so bendžo, ukulele, kalimbe in ksilofon, kar je ŠKM bando popeljalo v svet raziskovanja in njihovi glasbi dodali nove dimenzije. Čutiti je vplive neofolka, world music ter afriških zvokov in ritmike.

Aldo Ivančič je z Borghesio v 80ih in 90ih letih izdal mnogo albumov – predvsem za domačo Založbo FV in belgijsko BIAS Recordings), letos junija pa je pri založbi Metropolis Records izšla nova plošča »And Man created God«.

Skupaj bodo konec novembra nastopili v kranjskem Stolpu Škrlovec in v Gledališču Glej.

ŠKM banda so:
Jernej Koren (bas, kalimbe)
Jernej Sobočan (bobni, ksilofon)
Mito Sušec (kitara, ukulele)
Iztok Koren (kitara, bendžo, kalimbe)

Aldo Ivančič kot glasbeni producent.