NINA BULATOVIX IN NATRILETNO KOLOBARJENJE S PRAHO

torek, 12. 5., ob 22.25 Izštekani, VAL 202

četrtek, 14. 5., ob 20.00 Layerjeva hiša, Teden mladih, Kranj

Nina Bulatovix, mariborski trio, ki je nastal kot upor lokalnim politikam v času priprav na EPK Maribor 2012, to zimo pri založbi Kapa Records izda ploščo Jate in jo opiše kot „vabilo na ples v času granitnih kock, samokandidatur, grupiranja, petja tralalajev in grizljanja žuljev z ustnic“. Hipnotični ritem punka, nojza, neposredne in surove ritem sekcije bobnarja Jureta Lavrina (We Can’t Sleep At Night, Vortex Magnolia,Napravi mi dete) in baskitarista Marka Širce (Coma Stereo) z unikatno vokalno interpretacijo poeta Gregorja Kosija.

Bandcamp
AA

Natriletno kolobarjenje s praho je sistem agrarne tehnike in ljubljanski duo pesnika in režiserja Jureta Novaka in vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva). Pred dvema letoma sta na edinem kantavtorskem festivalu pri nas, KantFestu, prejela Zlato kanto in letos svoje delovanje zaokrožila z albumom v obsegu osmih udarnih pesmi, izdanih pri založbi Celinka. Spoj kompleksnih, pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev rezultira v kompaktni in energični plošči, ki se giblje med družbenim angažmajem in intimnimi vpogledi v sodobni vsakdan.

Spletka projekta: natriletno.si
Plata: natriletno.bandcamp.com
Aktualen video:

Koncerti:
torek, 12. maj, ob 22.25 @ Izštekani, VAL202*
četrtek, 14. maj, ob 20.00 @ Layerjeva hiša, Kranj

*Ker studio v Izštekanih praviloma ne sprejema publike, vabimo kavarne, manjše klube in druge točke druženja k predvajanju avdio in video spletnega prenosa glasbeno-literarne poslastice. Iščemo torej javne prostore s publiko, ki jo privlači literatura in glasba ter imajo odprta vrata od 22.30 do 24.00. Potrebna oprema so zgolj platno, projektor in zvočniki, ki predvajajo Val 202. Vabljeni pa ste tudi, da v studio pokukate tudi od doma!

www.layer.si
www.moonleerecords.com
www.val202.si/izstekani
www.facebook.com/izstekani
www.val202.si