All Strings Detached IN Komorni pevski zbor Mysterium

torek, 15. december, ob 20h v križevniški cerkvi v Ljubljani

sreda, 23. december, ob 20h v Stolpu Škrlovec (Layerjeva hiša) v Kranju

KONCERTNI CIKEL DVOCIKEL PREDSTAVLJA IMENITNO SODELOVANJE OB KONCU LETA 2015!

Koncertni cikel Dvocikel, ki je do danes združil že 11 glasbenih formacij, v decembru poganja sodelovanje med duom All Strings Detached in pevskim zborom Mysterium, ki bo minimalizem basa, kitare in vokalov Vesne Godler in Jane Beltran ojačal do vzhičenosti. Kurja polt zagotovljena:
v torek, 15. 12., ob 20h v ljubljanski Križevniški cerkvi in
v sredo, 23. 12., ob 20h v kranjskem Stolpu Škrlovec.

All Strings Detached sta hipnotično otožni damski duet, ki ga tvorita Jana Beltran (elektro-akustična kitara, vokal) in Vesna Godler (električni bas, glas, boben). Osebne zgodbe vpletata v minimalistične aranžmaje polne tišin. Njun zvok slika krajine, mesta, poti, ljubezen, lepoto in moške, ki jih ljubita. Vsebino prepletata čuteče, z melodijami, ki zahajajo v klasično glasbo, podkrepljene z ritmom, ki da misliti rock’n roll, in glasovi, ki nam v telo prikličejo blues. Njune zgodbe so ženske, zato so nežne, divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa osebnoizpovedne in zato izrazito žive.

Glasbenici sta na glasbeni rezidenci v Kranju sodelovali s komornim pevskim zborom Mysterium in v ta namen prearanžirali nekaj že znanih skladb, na koncertih pa bom moč slišati tudi kakšno povsem novo kompozicijo, dekleti sta se namreč razno vrnili iz studia, kjer sta pripravili novo ploščo, ki bo izšla prihodnje leto.

Kranjski mešani pevski zbor KPZ Mysterium vodi dirigentka Urška Štampe. Za seboj imajo številne nastope, doma in v tujini, v preteklosti pa so bili tako zbor kot posamezni pevci tudi večkrat nagrajeni. KPZ Mysterium deluje že 10 let in si je ob svoji okrogli obletnici podaril prvo zgoščenko Bila je tišina.

All Strings Detached
https://www.facebook.com/All-Strings-Detached-544389328952619/
https://zars.bandcamp.com/album/heavy-rain

KPZ Mysterium
http://www.mysterium.si/
https://www.facebook.com/kpzmysterium

Koncerti:
Torek, 15. 12., ob 20.00 @ Križevniška cerkev, Ljubljana, vstopnina: 6 €*
Sreda, 23. 12., ob 20.00 @ Stolp Škrlovec – Layerjeva hiša, Kranj, vstopnine ni

*Zaradi omejenega števila sedišč v Križevniški cervki vas naprošamo, da vstopnice rezervirate na moonlee@moonleerecords.com.